MS v biatlonu: Česká reprezentace

Mistrvoství světa 2024 v biatlonu se nezadržitelně blíží. Na které české biatlonisty se mohou fanoušci v Novém Městě na Moravě těšit? Trenéři povolali zkušené závodníky, ale i nováčky.

Kateřina Kubatková

Kateřina Kubatková

MS v biatlonu: Česká reprezentace

Mistrvoství světa 2024 v biatlonu se nezadržitelně blíží. Na které české biatlonisty se mohou fanoušci v Novém Městě na Moravě těšit? Trenéři povolali zkušené závodníky, ale i nováčky.


Česká reprezentace

Ženy

Do výběru ženské reprezentace se dostalo nejlepší trio závodnic podle pořadí ve světovém poháru. Jistou účast má tedy Tereza Voborníková, Jessica Jislová Markéta Davidová. Na návrh trenéra se k nim připojí ještě Lucie Charvátová, která pravidelně boduje ve světovém poháru a Kristýna Otcovská, jež byla nejlepší Češkou na mistrovství Evropy. Zatímco Charvátová absolvuje mistrovství světa už posedmé a ve sbírce má bronzovou medaili ze sprintu, pro třiadvacetiletou Otcovskou půjde o první zkušenost. Ta navíc nikdy nestartovala ani ve světovém poháru.

Muži

Mezi muži měli díky postavení v žebříčku jistou účast Michal Krčmář, Jakub Štvrtecký Vítězslav Hornig, který se ukázal i jako platný člen štafety. Dalším českým závodníkem bude Jonáš Mareček a příležitost dostane i Tomáš Mikyska, který se ale vrací po operaci kolene a není jasné, zda zvládne absolvovat všechny závody. Jelikož se zdravotními problémy v poslední době bojoval i Michal Krčmář, bude v záloze šestý biatlonista, který případně sestavu doplní. Nejzkušenějším závodníkem mužské výpravy je Michal Krčmář, který jako jediný zažil i MS v roce 2013, které se konalo na stejném místě jako letos. Premiérový start na světovém šampionátu čeká Vítězslava Horniga. Jonáš Mareček bude prvním novoměstským biatlonistou, který okusí mistrovství světa ve vyloženě domácím prostředí.

Realizační tým

Vlastimil Jakeš – viceprezident ČSB pro biatlon a trenérskou radu
Ondřej Rybář – sportovní ředitel
Michael Málek – trenér A týmu mužů
Egil Gjelland – trenér A týmu žen
Matthew Emmons – střelecký trenér A týmu mužů
Roman Karpíšek, DiS. – fyzioterapeut
MUDr. Vladimír Dobeš – lékař
MUDr. Martin Smetana – lékař
prof. MUDr. Libor Vítek, Ph.D. – lékař
MUDr. Jaroslav Pilný – lékař
MUDr. Jana Kociánová – lékařka
Eva Kupilíková – generální sekretář ČSB
Pavel Levora – technický ředitel ČSB
Vlastimil Vávra – koordinátor mládežnického biatlonu
Otakar Binder – marketing
Petr Slavík – fotograf, sociální média
Karel Halberštádt – web, sociální média
Tomáš Hermann – koordinátor komunikace, média, web

Servisní tým: Benjamin Eder, Samuel Závalec, Jan Lušovský, Julie Svrčková, František Palla, Peter Golian

Mohlo by vás zajímat

BIATLON | Aktuální pořadí světového poháru| muži

 

BIATLON | Aktuální pořadí světového poháru| ženy