Kteří manažeři v Premier League vydělávají nejvíce ?


Již dlouhá léta platí, že anglická Premier League je nejbohatší soutěží na světě. To se projevuje nejen pohádkovými kontrakty pro samotné hráče, ale také štědrými výplatami pro manažery klubů. Pojďte se s námi podívat na pět nejlépe placeným manažerů v anglické Premier League.

22Bet nabízí 100% vstupní bonus !

Mikel Arteta 8,3 milionů liber ročně

Je tomu již šest let, co Arsenal skončil v domácí soutěži na druhém místě, které zajišťuje postup do základní skupiny Ligy mistrů. V letošní sezoně je tomu po dlouhé době opět velmi blízko, jelikož až do posledního kola povede tuhý boj s Tottenhamem o čtvrtou pozici. Velkou zásluhu na tom, že ,,Gunners“ se opět možná objeví v Champions League rozhodně nese trenér Mikel Arteta. S jeho výkony je spokojené i vedení a tak mu před časem nabídli novou smlouvu. Svou trenérskou kariéru započal v Manchesteru City, kde získával zkušenosti na pozici asistenta. V roce 2019 se pak už jakožto hlavní kouč přesunul do Arsenalu, kde jako hráč strávil závěr své kariéry.

Brendan Rodgers 10 milionů liber

Tým z Leicesteru má rozhodně daleko vyšší ambice než je umístění mimo pohárovou Evropu pro příští rok. Loni pátý celek tabulky si v příštím roce evropské poháry nezahraje a je jasné, že židle pod manažerem Rodgersem není zrovna stabilní. Aby také ne, od čtvrtého nejlépe placeného trenéra v Anglii jistě očekáváte daleko lepší výsledky. Brendan Rodgers před zahájením své poutě v Leicesteru trénoval například skotský Celtic nebo slavný Liverpool. S žádným z těchto týmů však výraznější úspěchy neslavil a je evidentní, že ani Leicester zatím s jeho prací nemůže být spokojený.

Antonio Conte 15 milionů liber

Italského kouče si většina fanoušků Premier League pamatuje především z jeho působení v londýnské Chelsea. Většinu své kariéry však strávil ve své domovině, kde z těch největších týmů trénoval například Inter Milán nebo Juventus. Jeho angažmá v Tottenhamu, které jej přivedlo ke konci loňského roku, bylo reakcí na neuspokojivé výsledky anglického celku. A léčba Contem, zdá se, zabírá. Celek je stabilizovaný a i po příšerném vstupu do sezony bojují nyní ,,Spurs“ s Arsenalem o poslední vstupenku do Ligy mistrů pro příští rok. Když konte loni podepisoval smlouvu s Tottenhamem, stálo v ní, že bude trvat osmnáct měsíců. Pokud však ,,Spurs“ půjdou cestou, kterou se pod Contem vydali, je pravděpodobné, že brzy přijde odměna v podobě prodloužení kontraktu i pro italského kouče.

1xBit nabízí sázení v kryptoměnách !

Jürgen Kloop 16 milionů liber

Pokud mu dáte dostatek času, úspěchy se jistě ukáží. Tak by mohlo znít stručné motto německého trenéra, který do Liverpoolu přišel již v roce 2015. Během té doby dokázal s týmem vyhrát domácí soutěž i Ligu mistrů. Předností Kloopa je především vize a dlouhodobá koncepce, se kterou slavil úspěchy už v německé Borussii, kde strávil dlouhých sedm let. Byť je pravděpodobné, že letošní ročník Premier League ovládnou rivalové ze City, stále má Liverpool naději na zisk ,,quadraple“, tedy zisk trofeje ze čtyř soutěží v jednom ročníku. I v tom je síla německého stratéga, dokáže hráče skvěle namotivovat i pokud nejde o Ligu mistrů či domácí soutěž.

Pep Guardiola 19 milionů liber

Nejlépe placeným koučem v Premier League je suverénně Španěl Pep Guardiola. Ten vede Manchester City již od roku 2016 a připsal si s ním mnoho úspěchů. Na vytoužené vítězství v Champions League se ,,citizens“ však zatím stále čeká. Kariéra Guardioly je spojena pouze se třemi celky. Prvním byla Barcelona, kde Guardiola svět ohromil svým strategickým pojetím hry. Ve Španělsku strávil čtyři roku mezi lety 2008-2012. Následující tři roky pak v pozici manažera vedl bavorský Bayern, se kterým slavil také několik trofejí. Byť je nejlépe placeným koučem Premier League a jeho pozice je, zdá se, neotřesitelná, v poslední době se rojí zprávy, že se Guardiola chystá na lavičce Manchesteru skončit na konci roku 2023, kdy mu vyprší smlouva. Uvidíme, zda-li jsou tyto informace pravdivé.

Rabona nabízí 100% vstupní bonus !