Finalista Turnaje mistrů obviněn z domácího násilí

Luboš Řepa

Luboš Řepa

Finalista Turnaje mistrů obviněn z domácího násilí


Zatímco diváci jsou natěšeni na finálovou bitvu na letošním Turnaji mistrů, kde se proti sobě postaví světová dvojka Daniil Medveděv a o pozici hůře postavený Alexander Zverev, ATP podniká v zákulisí interní vyšetřování německého tenisty. Toho totiž bývalá partnerka obvinila z domácího násilí.

V hlavní roli Olga Šarypovová

Nelze říci, že se jednalo o ojedinělý incident, celá aféra kolem Zvereva je daleko komplexnější. Tak to alespoň tvrdí Olga Šarypovová, bývalá ruská tenistka a partnerka německého vítěze Olympijských her z Tokia. Před necelým rokem se rozpovídalo o tom, jaký byl jejich vztah s německým tenistou. A dle její výpovědi se o žádnou idylku rozhodně nejednalo.

Šarypovová uvedla, že jí měl prý německý tenista psychicky a fyzicky týrat během jejich třináct měsíců dlouhém vztahu hned několikrát. Vše mělo vrcholit na předloňském US Open, kde měl Zverev údajně Rusku na hotelovém pokoji dusit polštářem a udeřit ji hlavou o zeď. Kromě toho Šarypovová médiím sdělila, že ji Zverev napadal i slovně a to bez ohledu na přítomnost dalších lidí v okolí.

Bonus až 3000 Kč !

Případem se zabývá ATP

Celý případ dospěl až do bodu, kdy interní vyšetřování spustila Asociace tenisových profesionálů (ATP). Ta se nyní, rok po zveřejnění Šarypovové zpovědi, začala zabývat detaily celé kauzy. Zvereva, který nařčení své bývalé partnerka na sociálních sítích popřel, to, zdá se, ze soustředění nevyvedlo. Jen za pár okamžiků totiž bude bojovat o druhý titul v kariéře na prestižním Turnaji mistrů.