České kluby si v evropských pohárech zatím přišly na téměř půl miliardy


O tom, jak je účast v evropských pohárech rentabilní jistě netřeba diskutovat. Letošní ročník to opět potvrzuje. Jak jsou na tom zatím české kluby s výdělky z pohárů ?

22Bet nabízí 100% vstupní bonus !

Sparta Praha

Nejlépe je na tom pražská Sparta. Ta těží především z toho, že se jako jediná kvalifikovala do základní skupiny Evropské ligy. Díky tomu je její bonus za klubový koeficient vyšší než u celků, které hrají Konferenční ligu. Navíc může své příjmy ještě zvýšit. Když v posledním podzimním vystoupení porazí dánské Bröndby, přijde si na dalších téměř 17 milionů korun.

Prozatímní výdělek: 175, 2 milionů korun

Slavia Praha

Sešívaným se rozplynul jejich sen o téměř půlmiliardě ze základní skupiny Ligy mistrů prakticky hned na začátku sezony. Když se nekvalifikovali ani do Evropské ligy bylo jasné, že příjmy celku budou letos nižší než v předešlých letech. Mají však stále reálnou šanci na postup do jarní části Konferenční ligy, což by jejich výdělek příjemně navýšilo

Prozatímní výdělek: 134,3 milionů korun

Jablonec

Stejně jako Slavia má i Jablonec ještě naději na postup do jarních bojů v evropských pohárech. Už nyní je výdělek na poměry menšího klubu velmi dobrý. Byť je Konferenční liga až třetí evropskou ligou co do prestiže i výdělků, odměny jsou i zde nemalé.

Prozatímní výdělek: 113,7 milionů korun

Rabona nabízí 100% vstupní bonus !

Viktoria Plzeň

Potřetí v řadě chybí Viktoria Plzeň v evropských pohárech, což se na jejich rozpočtu citelně projeví. Ačkoli měli kvalifikaci v Konferenční lize velmi dobře rozehranou nakonec boj s CSKA Sofia ztratili a příliš si v evropských pohárech nevydělali.

Letošní výdělek: 19,5 milionů korun

Slovácko

Nejnižší odměnu si v evropských pohárech v letošním ročníku připsalo Slovácko. To padlo již ve druhém předkole Konferenční ligy a za jejich práci v předchozím ročníku domácí soutěže, díky které se do evropských pohárů probojovali, na ně zbyla jen symbolická odměna.

Letošní výdělek: 9,1 milionů korun