Barcelona shání útočníka. Přivede mladou naději ze City ?

Luboš Řepa

Luboš Řepa

Barcelona shání útočníka. Přivede mladou naději ze City ?


Španělský kolos se trápí. Barcelona prožívá nejhorší podzim za posledních více než třicet let. V Lize mistrů skončila už v osmifinále, v tabulce domácí soutěže je až na osmém místě a ekonomická situace klubu je velmi špatná. V posledních zápasech se ukazuje, že bolavou patou je pro Katalánce především ofenzíva. Zachrání spícího obra mladý Španěl, kterého Barcelona láká ze City ?

22Bet nabízí 100% vstupní bonus !

Messi odešel, Agüero skončil, mladíci nestačí

Ikona Barcelony a hlavní útočná hvězda Lionel Messe již dávno dává branky za PSG. Před pár dny musel kvůli problémům se srdcem oznámit konec kariéry Sergio Aguëro. Drahá posila Dembélé se dlouhodobě potýká se zraněními a mladí talenti z vyhlášené akademie La Masia na úroveň, kterou by si Barcelona představovala ještě nemají. Výčet barcelonské útočné řady strach opravdu nevzbuzuje. I proto se dá předpokládat, že budou Katalánci na přestupním trhu velmi aktivní.

Mladý, talentovaný a momentálně zraněný

Vysněnou posil pro ofenzivu Barcelony je dle sportovních médií mladý španělský útočník Ferran Torres. Útočník Manchesteru City je však momentálně na seznamu zraněných hráčů, když se při podzimním reprezentačním srazu zranil a kvůli přetrvávajícím problémům s chodidlem nehraje už přes dva měsíce. Barcelona, zdá se, kalkuluje i s tímto aspektem, který by mohl alespoň trochu snížit cenovku za případný přestup. Torres má totiž se City uzavřenou smlouvu až do roku 2025. City by mohli požadovat odstupné až ve výši 50 milionů eur. Ferran Torres přestoupil do anglického velkoklubu z Valencie v roce 2020 a přestupní částka za jedenadvacetiletého útočníka činila 25 milionů eur. Během působení v City zatím nastřílel ve 43 zápasech 16 branek.

Zdroj: fcbarcelonanoticias.com

Barcelona jedná i s agentem Haalanda

Nejžádanějším zbožím na přestupovém trhu je v současnosti norský supertalent Erling Haaland. Jeho agent, slavný Mino Raiola, se měl údajně sejít kromě zástupců ostatních evropských velkoklubů také s vedením Barcelony. Přestup Haalanda právě sem se však zdá velmi nepravděpodobný, především kvůli finančním požadavkům. Velmi trefně se k této věci vyjádřil pro španělská média prezident La Ligy Javier Tebas:

„Haaland je v Raiolových rukách. A Raiola neprodává levně, prodává drahé delikatesy. Podle mě je v současné ekonomické situaci Barcelony nemožné, aby takového hráče podepsala.“

1xBit nabízí sázení v kryptoměnách !