Arsenal se zajímá o ofenzivní klenot Fiorentiny

Luboš Řepa

Luboš Řepa

Arsenal se zajímá o ofenzivní klenot Fiorentiny


Lídr tabulky kanonýrů italské Serie A a jeden z nejsledovanějších útočníků v Evropě, to je stručná vizitka teprve jednadvacetiletého snajpra Fiorentiny Dušana Vlahoviče. Zájem o jeho služby lze zaznamenat téměř ve všech velkých týmech, nejblíže jeho získání je však anglický Arsenal. Získá produktivního útočníka již v lednu ?

22Bet nabízí 100% vstupní bonus !

Vyrovnání Ronaldova rekordu

Srbský útočník Vlahovič se může v již tak mladém věku pochlubit poměrně solidní statistikou. Za minulý kalendářní rok dokázal nastřílet v italské Serii A celkem 33 branek. Od roku 1960 se to povedlo pouze jemu a právě portugalské hvězdě. Rozdíl je však v tom, že Vlahovič toho dosáhl v podstatně nižším věku. Jeho tržní hodnota se odhaduje na zhruba 60 milionů liber, což jsou nemalé peníze, které by musel Arsenal za nákup mladého útočníka zaplatiti. Jak již však před časem naznačil trenér londýnského celku, Arsenal je v přestupním období připraven na velké nákupy:

„Myslím si, že vzhledem k množství věcí a způsobu, jakým se chceme vyvíjet, musíme maximalizovat snahu v každém přestupovém období a být ve střehu. „Edu a jeho tým pracují velmi tvrdě, přičemž všichni přesně víme, co máme udělat. Zda se nám to podaří už nyní v lednu, nebo až v létě, se uvidí, jelikož to souvisí s mnoha jinými věcmi,“ uvedl Arteta ohledně nákupu Vlahoviče.

Zdroj: fiorentina.cz

Perspektivní a mladý tým

Vyjádření Artety souzní se strategií, kterou se ,,Gunners“ pod jeho vedením snaží jít. Teda tvorba celku z mladého jádra. Že je to správná cesta lze vyčíst i z umístění Arsenalu v ligové tabulce, kde jsou momentálně čtvrtí. Že je současný Arsenal skutečně konkurenceschopný i s mladými hráči, ukázal poslední duel proti lídrovi Premier League z Manchesteru City, když Arsenal dlouho vedl a o body je připravilo nesportovní chování hráčů a také kontroverzní rozhodnutí rozhodčích.

20Bet nabízí 100% vstupní bonus !